Wenen

Door admin 0

Stedentrip Wenen

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en is gelegen aan de rivier de Donau. Met een rijke geschiedenis die terugvoert naar de Romeinen en talloze historische gebouwen is de stad een echte trekpleister voor toeristen. Je vindt er veel verschillende architectuurstijlen van kerken en paleizen, natuur en zelfs wijnmakerijen.

Bekijk alle aanbiedingen naar Wenen >>

De bourgondische levensstijl zorgt ervoor dat er lekker gegeten wordt en het nachtleven is met de vele theaters erg gezellig. Een stedentrip Wenen biedt voor ieder wat wils.

Bezienswaardigheden in Wenen

Het Schloß Schönbrunn is het meest bekende paleis in de stad. In de tuin van dit prachtige gebouw bevindt zich een van de oudste dierentuinen van de wereld. Ook de paleizen Slot Belvedere en Palais Equitable zijn leuk om te bekijken. Wat kerken betreft sieren de Stephansdom en Augustijnenkerk al honderden jaren de Weense skyline.

Iets moderner zijn de Donauturm en Millenium Toren. Museumliefhebbers hebben het tijdens de stedentrip Wenen makkelijk. In het MuseumsQuartier zijn meerdere culturele initiatieven samengevoegd. De kleintjes kunnen zich uren vermaken in Haus des Meeres, een attractiepark dat in het teken staat van het leven in en om het water.

Winkelen en uitgaan in Wenen

De Oostenrijkse stad is een perfecte plek om eens lekker te shoppen. De dure ketens zijn gelegen op de Kohlmarkt en net buiten de stad ligt Shopping City Süd, een van de grootste winkelcentra van Europa. Ook de Kärntner Straße is niet te missen als je van winkelen houdt. Iets knusser is de rommelmarkt bij de Wienzeile.

In luxe en stijl overnachten

Muziek is belangrijk dus ga tijdens de stedentrip Wenen zeker eens naar het theater. De Weense Staatsopera is alleen al voor het aangezicht de moeite waard. Verder zijn er natuurlijk genoeg cafés en kroegen waar je kunt aanschuiven. De jongeren dansen op hippe muziek tot diep in de nacht in een van de discotheken.

Eten en drinken in Wenen

Je hoeft niet bang te zijn om met een lege maag te komen zitten. Er zijn twee dingen die je geproefd moet hebben tijdens de stedentrip Wenen: een Weense kop koffie en een stukje Sachertorte. Dat is een chocoladetaart om je vingers bij af te likken. In een van de ruim 500 koffiehuizen kun je hiervan genieten.

Verder zijn de Heurige, ook wel wijnhuizen genoemd, een aanrader. Wat restaurants betreft is alles mogelijk. Van wienerschnitzels tot pizza’s, het is er allemaal. Bij de maaltijd is een regionale wijn aan te raden. Enkele goede eetgelegenheden zijn Dstrikt Steakhouse, Mini en Rote Bar.