Verenigde Arabische Emiraten

Door admin 0

Vakantie Verenigde Arabische Emiraten

Tot 20 jaar geleden zou een vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten nog voor de nodige opgetrokken wenkbrauwen gezorgd hebben, maar deze exotische vakantiebestemming is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Met goede reden, want dit land aan de Perzische Golf trakteert bezoekers op uitgestrekte vergezichten, torenhoge wolkenkrabbers en een scala aan activiteiten die op de gemiddelde zonvakantie niet tot de mogelijkheden behoren.

Bekijk alle vakanties naar de Emiraten >>

Wanneer je kiest voor een verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten, dan kies je ook voor een trip die van de gebaande paden afwijkt. Iets anders dan anders. Je kiest voor de woestijn die na het invallen van de schemering van snikheet naar ijskoud gaat, de blauwe wateren van de Perzische Golf en de jungles van glas en staal van de grote steden.

Verenigde Arabische Emiraten en Cultuur

De cultuur van de Verenigde Arabische Emiraten heeft veel gemeen met de cultuur van omringende Arabische landen. Je vindt er echter ook veel invloeden uit Iran, Pakistan en India. De rol van het land op het wereldtoneel en haar populariteit bij toeristen hebben ervoor gezorgd dat veel van de inwoners bekend zijn met de gewoontes van verschillende culturen en hier dan ook tolerant tegenover staan.

Voordelige hotels in de Emiraten

Het wordt over het algemeen als onbeleefd beschouwd om als man een vrouw de hand te schudden (en omgekeerd), maar meer dan een licht geïrriteerde blik zal het niet opleveren.

Wanneer je je echt wilt verdiepen in de rijke cultuur van dans, muziek en vooral het vertellen van verhalen, is een bezoek aan Sharjah een aanrader. Deze stad was in 1998 de hoofdstad van de Arabische Cultuur en is zeer actief in het stimuleren van kunst en cultuur.

Winkelen en uitgaan in de Verenigde Arabische Emiraten

Winkelen zal tijdens je vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten in eerste instantie niet veel anders zijn dan in elke andere grote stad. Als er al een verschil is, zal het zijn dat de winkelcentra er uitbundiger en luxueuzer zijn met producten en winkelketens van over de hele wereld.

Luxe accomodaties en hotels

In veel steden, waaronder Dubai, kan je echter eindeloos ronddwalen in de gezellige, maar drukke souks (traditionele markten). Houd daarbij wel in de gaten dat in die andere populaire stad, Abu Dhabi, deze souks enkele jaren geleden zijn verdwenen.

Uitgaan kan in de meeste steden tot in de late uren, maar als toerist dien je wel een alcohollicentie te hebben indien je bij je maaltijd of in een bar een alcoholische drank wilt bestellen.

Eten en drinken in de Verenigde Emiraten

De grote steden van de Verenigde Arabische Emiraten huisvesten een schat aan restaurants die je kunnen voorzien van gerechten uit elke wereldkeuken, maar je gaat niet op vakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten voor een pizza of een bord patat.

De traditionele keuken blinkt uit in gerechten met lam, rundvlees, vis en rijst. Probeer tijdens een verblijf bijvoorbeeld de ghuzi, een geroosterd lam met rijst en noten, of warak enab, gevulde wijnbladeren.

Voor een zoete versnapering is de luqaimat een aanrader. Deze knapperige deegballetje worden geserveerd met een dikke, zoete siroop.

Taal

De officiële taal in de Verenigde Arabische Emiraten is het Arabisch. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Verenigde Arabische Emiraten heeft als betaalmiddel de Dirham. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor de Verenigde Arabische Emiraten heb je een visum nodig welke je na aankomst gratis in je paspoort gestempeld krijgt. Dit visum is 30 dagen geldig. Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke na aankomst nog minimaal zes maanden geldig is.

Vaccinatie

Voor de Verenigde Arabische Emiraten zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in de Verenigde Arabische Emiraten is 220-240 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 2 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in de Verenigde Arabische Emiraten 3 uur later.

Alarmnummer

De Verenigde Arabische Emiraten heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 999, voor ambulance 998 en voor brandweer 997.

Fooien

Het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Kraanwater

Het kraanwater in de grote steden van de Verenigde Arabische Emiraten is veilig te drinken.