Turkije

Door admin 0

Turkije heeft het…Strand, bergen, rotsen, steden, het is hier allemaal te vinden. Een vakantie in Turkije vergeet u nooit meer! De diversiteit aan steden, cultuur en de gastvrijheid van het volk maakt het een bijzondere ervaring.

Regio vol cultuur en traditie


Turkije is gelegen in het Midden-Oosten. Het land ligt op de grens van Europa en Azië maar behoort aan Europa toe. Turkije grenst in het noorden aan de Zwarte zee en in het westen aan de Egeïsche zee.  Turkije is verdeeld over zeven regio’s.

Bekijk hier alle vakanties Turkije >>

Deze zijn heel verschillend van elkaar. Als u in het westen verblijft hebt u een totaal andere belevenis van het land dan als u in het oosten zit. De hoofdstad van Turkije is Ankara; met meer dan 4 miljoen inwoners is het de op een na grootste stad van Turkije. De grootste stad is Istanbul.

Qua cultuur zijn er veel verschillende invloeden te vinden in Turkije, ze zijn ontstaan door het Ottomaanse rijk, het Midden-Oosten en door Aziatische tradities. Wat u aan cultuur gaat vinden ligt dan ook aan de regio en plaats die u bezoekt tijdens uw vakantie. 

Vakantie aanbieding Alanya

Diversiteit aan stranden

Vakantie in Turkije betekent een grote diversiteit aan stranden, van kiezel- en rotsstranden naar mooie lange zandstranden. Op de grens van Azië zijn de mooiste zandstranden te vinden, een kustlijn van honderden kilometers lang met prachtige baaien en plaatsen om te liggen. In Turkije zijn Bodrum en Kusadasi de bekendste badplaatsen. 

Verschillende klimaten
Turkije is 25 keer zo groot als Nederland en in het klimaat zit veel verschil. In het noorden hebt u te maken met een heel ander klimaat dan in het zuiden en het maakt veel uit of u dicht bij zee zit of niet. Qua klimaat is Turkije verdeeld in verschillende zones.

Een mediterraan zeeklimaat aan de kust, een gematigd landklimaat in het Oosten, en een steppenklimaat in centraal Turkije. Als u een zonnige vakantie Turkije wilt dan zijn de maanden van mei tot oktober het beste. In de winter kunt u zelfs skiën in bepaalde delen van Turkije. Voor een stedenvakantie kunt u er het hele jaar goed terecht.

Veel te zien tijdens uw vakantie in Turkije

Er is veel te bezichtigen in Turkije, van steden tot moskeeën. Het populairst zijn; Istanbul, Bodrum en Ankara. Istanbul is bekend om zijn culturele bezichtigingen, maar ook is er genoeg te winkelen, want er zijn honderden bazaars en winkelcentra.

Bodrum is bekend om het bruisende nachtleven en zijn stranden en Ankara is de hoofdstad en bijzonder om te bezoeken. Ook een bekende bezienswaardigheid zijn de rotsformaties van Cappadocië. Er is hier 30 miljoen jaar geleden een vulkaan uitgebarsten en daar zijn mooie rotsen door ontstaan.

Uitgaan en entertainment

In Alanya zijn vele discotheken, veel jongeren gaan hier op vakantie  naar Turkije. Maar er zijn veel meer plaatsen in Turkije waar u uit kunt gaan. Bodrum is er ook een van. In elke grote stad wordt gezorgd voor avondentertainment.

Turkije wordt ook wel eens het mekka voor de watersportliefhebbers genoemd. Door de ellenlange stranden zijn er veel mogelijkheden tot watersport. Jetskiën, Parasailen en de bananenboot zijn de populairste watersporten. Genoeg te beleven bij een vakantie in Turkije: een ervaring om nooit te vergeten!

Bekijk hier alle vakanties naar Turkije >>

Eten en drinken in Turkije

Dankzij de verschillende culturele invloeden heeft Turkije ook een heel gevarieerde keuken. Ingrediënten die veel worden gebruikt zijn rijst, groente, vlees, vis en pasta. In de gerechten wordt vaak veel olijfolie verwerkt. Ook yoghurt is kenmerkend voor de Turkse keuken.

Op het gebied van drinken is vooral het alcoholische drankje raki populair, terwijl doluca riesling en karmen tot de bekendere wijnsoorten behoren. Tijdens een vakantie in Turkije moet je echter zeker ook de typische sterke koffie hebben geprobeerd. Naast reguliere restaurants en horecagelegenheden vind je in de steden veel kleine eettentjes op straat.

Taal: De officiële taal in Turkije is het Turks. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken: Turkije heeft als betaalmiddel de Turkse Lira. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Turkije heb je een visum nodig. Dit visum is zes maanden geldig en kun je aanvragen via http://www.evisa.gov.tr/ (c.a. €18,- per persoon. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart welke na aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is.