Sevilla

Door admin 0

Stedentrip Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië in Spanje. Wie door de straten van deze oude stad loopt, gaat terug in de tijd. Je vindt er veel invloeden uit de tijd dat de Moren er aan de macht waren. In de zomer kan het zo heet worden dat doeken boven de straten voor verkoeling moeten zorgen.

Bekijk alle citytrips Sevilla >>

Verder zijn er musea waar meer over de cultuur te leren valt. Ontspannen kan op een van de pleinen. Veel mensen boeken een stedentrip Sevilla voor de ruime keuze aan mogelijkheden die je er hebt.

Bezienswaardigheden in Sevilla

Een mooie mix van verschillende culturen, zo is het straatbeeld van Sevilla het beste samen te vatten. De Maria de la Sede is een van de oudste kathedralen van de wereld waarvan de Giralda de belangrijkste attractie is. Wie de beklimming van de toren aandurft, wordt beloond met een uniek uitzicht over de stad.

Andere bezienswaardigheden tijdens de stedentrip Sevilla zijn het Alcázar en het Plaza de España. In het Museo Arquelógico kun je terecht voor informatie over het verleden en in Museo de Bellas Artes hangen kunstwerken van lokale artiesten.

Winkelen en uitgaan in Sevilla

Voor liefhebbers van winkelen is Sevilla een paradijs. Na de middagpauze wordt het steeds drukker in de binnenstad. Iets knusser is het op de markten, waar van alles wordt aangeboden.

Denk hierbij aan kunst, eten en snuisterijen. Tijdens de stedentrip Sevilla moet je zeker proeven van het nachtleven. Dat vindt plaats op straat of in een van de vele bars en nachtclubs. De flamenco kent zijn oorsprong in de stad en er zijn verschillende cafés waar je een dansvoorstelling kunt bijwonen.

Eten en drinken in Sevilla

Tapas zijn kleine hapjes met vlees, vis of groenten er zijn veel Tapas bars in het centrum

Bekijk alle citytrips Sevilla >>

In het centrum zijn talloze tapasbars gevestigd waar je zowel voor de lunch als het avondeten goed kunt eten. Tapas zijn kleine hapjes met vlees, vis of groenten.

In de regio wordt veel tinto de verano gedronken, een mix van wijn en frisdrank. Deze drank, of gewoon een biertje, wordt vaak tijdens het avondeten gedronken.