Rome

Door admin Uit

Stedentrip Rome

Rome, città eterna, is niet de eerste stad waar je aan denkt als je op zoek bent naar een vakantiebestemming. Toch is het een van de best bezochte steden ter wereld. De voornaamste reden daarvoor is het feit dat zich binnen de grenzen van Rome Vaticaanstad bevindt, het hart van de rooms-katholieke kerk en woonplaats van de paus.

Tik de beste citytrips Rome >>

De stad – gebouwd op zeven heuvelen – draagt een rijke historie met zich mee, onder meer daterend uit de tijd van het Romeinse Rijk. Dat is ook wat een stedentrip Rome bijzonder maakt: aspecten van het Romeinse Keizerrijk, de middeleeuwen, invloeden uit de tijd van het fascisme en hedendaagse architectuur vind je naast elkaar.

Aanbiedingen stedentrips

Bezienswaardigheden in Rome

Een stedentrip Rome biedt een keur aan bezienswaardigheden. Middenin de stad vind je ruïnes die ooit deel uitmaakten van het keizerlijke Rome: Forum Romanum. In de arena van het imposante Colosseum vochten gladiatoren eens voor hun leven. Trekpleister is ook Vaticaanstad met de Sint Pieterskerk en Sixtijnse Kapel.

Voor wie van traditie houdt, is de Zwitserse Garde – de bewakingseenheid van het Vaticaan, gestoken in kleurrijke kostuums – een aanrader. Ook de overweldigende Trevifontein en Spaanse trappen zijn een bezoek meer dan waard. Absoluut hoogtepunt is het Pantheon, het best bewaarde monument uit het oude Rome. En vergeet niet een wandeling te maken langs de prachtige pleinen van Rome.

Winkelen en uitgaan in Rome

Rome biedt een keur aan fraaie winkels die hun waren mooi uitstallen op grote tafels. Je kunt je vergapen aan kleding van ontwerpers, aan lederwaren, schoenen, tassen en accessoires. Het beroemde Italiaans design voert natuurlijk de boventoon. Maak je een stedentrip Rome, dan moet je na bezoek aan de vele musea zeker in de avond het bruisende uitgaansleven verkennen ter ontspanning: er is voor elk wat wils.

Ontdek de luxe hotels voor een tikkie

Eten en drinken in Rome

In Rome vind je rond het Piazza Nuova, Piazza della Rotonda bij het Pantheon, het pittoreske Campo de’ Fiori of in de wijk Trastevere aan de overzijde van de Tiber tal van ristorantes, pizzeria’s, bars en cafés waar je van een smakelijke risotto, pasta of een goed glas wijn kunt genieten. Bezoek eens een authentieke trattoria of osteria, waar je een relatief simpele en goedkope maaltijd kunt nuttigen.

Citytrips Rome >>

Wil je iets typisch Romeins proberen, dan ben je daar aan het juiste adres. En verzuim natuurlijk niet te genieten van het beroemde Italiaanse schepijs. Een stedentrip Rome geeft gegarandeerd een intens vakantiegevoel.