Porto

Door admin 0

Stedentrip Porto

Porto is een grote havenstad gelegen aan de westkant van Portugal. De stad is bij toeristen populair vanwege het gunstige klimaat, de rijke geschiedenis en goede faciliteiten. Veel mensen boeken een stedentrip Porto om een paar dagen cultuur te snuiven met een prettige temperatuur.

Bekijk alle stedentrips naar Porto >>

Van oude bouwwerken tot het klassieke centrum en van musea tot mooie vergezichten, je vindt het er allemaal. In de avond kun je langs de rivier de Douro genieten van een glaasje port om vervolgens het nachtleven in te duiken.

Bezienswaardigheden in Porto

De omgeving van de stad is één grote bezienswaardigheid. De bruggen over de Douro leveren mooie plaatjes op en voeren je naar de Ribiera. Dit is de oude stad die zich kenmerkt door smalle straatjes en historische huizen. Het is niet voor niets dat deze wijk op de werelderfgoedlijst staat.

De beste aanbiedingen naar Porto

Tijdens de stedentrip Porto kom je ook een aantal religieuze bouwwerken tegen. Niet te missen is de Sé, een grote kathedraal en de Torre dos Clérigos, die bij de kerk Igreja dos Clérigos hoort. In het Parque de Serralves kun je even tot rust komen of in het museum moderne kunst bekijken.

Winkelen en uitgaan in Porto

In het oude centrum vind je vooral veel toeristische winkeltjes met onder meer sieraden en kunstwerken. Ook winkels met namaakspullen kom je overal tegen. In winkelcentrum Via Catarina vind je alles bij elkaar. Naast bekende ketens zijn er ook talloze eettentjes te vinden.

Kledingliefhebbers kunnen tijdens de stedentrip Porto in een van de modezaken terecht voor jurkjes, lederwaar en handgemaakte schoenen. Na een drukke dag kun je op een terrasje gezellig napraten of naar een van de theaters om een voorstelling bij te wonen.

Laat op de avond trekt men massaal naar de nachtclubs om op de meest uiteenlopende muziek tot vroeg in de ochtend te dansen.

Eten en drinken in Porto

Porto zou geen havenstad zijn zonder vis en die kom je dan ook op elke menukaart tegen. Vooral kabeljauw is erg populair. De maaltijd wordt vaak voorafgegaan door soep. Naast vis kun je ook een hoofdgerecht met vlees nemen, dat vaak met rijst en salade geserveerd wordt.

Het toetje is lekker zoet. Vanwege het toerisme zijn er tijdens de stedentrip Porto nog genoeg andere keukens waar uit gekozen kan worden. Denk hierbij aan Spaans, Italiaans en natuurlijk de welbekende hamburger met patat. Bij de maaltijd schenkt men lokale port.