Parijs

Door admin 0

Stedentrip Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en wordt gezien als een van de wereldsteden. Mede om deze reden is het een populaire bestemming bij toeristen. Die komen vooral voor de rijke cultuur, mooie gebouwen en vele musea. Denk hierbij aan de Eiffeltoren, het Louvre en de Arc de Triomphe.

Bekijk alle citytrips Parijs >>

Ook winkelliefhebbers komen aan hun trekken tijdens een stedentrip Parijs. ‘s Avonds verandert de stad in een lichtparadijs en kun je na een goede maaltijd een wandeling langs de Seine maken. En om het af te maken duik je het gezellige nachtleven in.  

Bezienswaardigheden in Parijs

Je zou twee weken in Parijs kunnen blijven en nog lang niet alles gezien hebben. Niet te missen gebouwen zijn in elk geval de Eiffeltoren, de Notre-Dame, Basilique du Sacré-Cœur en de Arc de Triomphe. Frankrijk heeft een rijke kunstgeschiedenis. Kunstliefhebbers kunnen dan ook op elke straathoek terecht in een museum.

Bezoek tijdens de stedentrip Parijs zeker eens het Louvre, Musée Picasso en Musée Rodin. Het straatbeeld is vaak al een bezienswaardigheid op zich. Een stadswandeling die je langs de mooie plekjes voert is dan ook zeker aan te raden.

Winkelen en uitgaan in Parijs

De Champs-Élysées is een van de duurste winkelstraten van de wereld. Tijdens de stedentrip Parijs is er echter nog veel meer te doen op het gebied van winkelen. Het warenhuis Galeries Lafayette bevat alle grote merken bijvoorbeeld. Iets knusser is het in de wijken Le Marais en Saint-Germain. Als de avond valt, wordt het gezellig in de vele cafés en barretjes.

Ontdek de luxe van Parijs

De theaters en nachtclubs worden veelvuldig bezocht. Een bezoekje aan de Moulin Rouge of Au Lapin Agile is dan ook zeker aan te raden. In discotheken zoals La Loco en Metropolis Paris wordt tot in de late uurtjes gedanst op verschillende stijlen muziek.

Bekijk alle citytrips Parijs >>

Eten en drinken in Parijs

De Fransen staan niet per se bekend om hun uitgebreide keuken, toch kun je tijdens de stedentrip Parijs zeer divers eten. De hele wereldkeuken is er gevestigd: van fastfoodketens tot en met bekroonde restaurants met een Michelinster. Bedenk wel dat je voor luxe restaurants vaak diep in de buidel moet tasten.

Bekende namen zijn La Tour d’Argent en Sacrée Fleur. De wijk Quatier Latin lijkt compleet uit restaurants te bestaan. Bij mooi weer is een Picnic Paris aan te raden. Neem plaats in een van de parken en geniet van een goed glas wijn en lekkere kaas.