Oberhausen

Door admin 0

Stedentrip Oberhausen

Oberhausen is een stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Net als veel steden in de regio stond Oberhausen bekend om haar industrie die zich vooral op kolenwinning richtte. De stadsrechten werden pas in 1874 toegekend, dus een rijke geschiedenis ontbreekt. Tegenwoordig boeken veel mensen een stedentrip Oberhausen om een beetje cultuur te snuiven of lekker te winkelen. Naast enkele interessante gebouwen en musea is vooral laatstgenoemde erg populair. Dat kan in een van de grootste winkelcentra van Duitsland of op de jaarlijkse kerstmarkt die veel toeristen trekt. Ook op het gebied van amusement scoort de stad hoog.

Bezienswaardigheden in Oberhausen

De molen van de familie Baumeister is enkele keren per jaar geopend voor het publiek. Sinds de opening in 1858 is hij vaak gerepareerd. In het voormalige Schloss Oberhausen is sinds 1947 een museum gevestigd met wisselende kunstcollecties. Een ander oud gebouw waar exposities plaatsvinden is het Gasometer, waar zoals de naam doet vermoeden vroeger een gashouder was gevestigd. Mensen die meer inzicht willen krijgen in de staalindustrie doen er goed aan tijdens de stedentrip Oberhausen een bezoekje aan het LVR Industrial Museum te brengen in de zinkfabriek. De kleintjes zullen zich uren vermaken in het aquarium van Sea Life.

Winkelen en uitgaan in Oberhausen

Winkelcentrum CentrO is voor veel toeristen de reden om een stedentrip Oberhausen te maken. Vooral in de kerstperiode is het er gezellig druk. Binnen vind je er bekende modemerken, knusse boetiekjes en elektronicazaken. Er zijn zelfs restaurants en bioscoopzalen gevestigd. Buiten kun je onder het genot van een warme drank over de kerstmarkt struinen die voor ieder wat wils biedt. Als de avond gevallen is wordt het drukker in de cafés. Mensen drinken er gezellig een biertje voordat ze echt op pad gaan. Dat kan tot diep in de nacht in de König-Pilsener-Arena of de Turbinenhalle.

Eten en drinken in Oberhausen

In het centrum kom je tijdens de stedentrip Oberhausen genoeg eettentjes tegen tijdens het wandelen. Naast Duitse bistro’s zijn er ook Turkse, Italiaanse en Aziatische restaurants gevestigd. De Duitse keuken is met veel vlees, aardappels en groenten niet heel uitgebreid te noemen, lekker des te meer. De schnitzels en bratwursten zijn niet aan te slepen en wie ze één keer gegeten heeft weet waarom. Bij de maaltijd hoort natuurlijk een Duits biertje of een witte wijn. De toetjes bestaan meestal uit een stuk zoete taart. Lekker eten? Bij Piwy’s Burger, Brauhaus Zeche en Restaurant Teatro zit je altijd goed.