Nice

Door admin 0

Stedentrip Nice

Aan de Middellandse zee ligt aan een prachtige grote haven de Franse stad Nice. Het decor van je stedentrip naar Nice wordt verzorgd door een prachtige stad vol statige, kleurrijke huizen, uiteraard de haven met haar vele bootjes en het blauwe water van de zee. Het wordt beschermd door bergen en heuvels, waar je niet alleen luxe villa’s tegenkomt, maar ook wijngaarden vol sappige druiven en diverse boomgaarden. De stad zelf bevat veel mooie parken en gezellige markten. Voor iedereen is er wel iets te zien en te beleven. En dat allemaal onder een heerlijk gemoedelijk zonnetje.

De beste stedentrips Nice

Bezienswaardigheden in Nice

De bezienswaardigheden die je tijdens een stedentrip Nice gezien moet hebben zijn de Cours Salaya Bloemenmarkt, Matisse Museum en Musée d’Archéologie, thermencomplex. De eerste biedt je aan de Cours Salaya een zee van kleuren en geuren. Iedere dag kun je hier genieten van bloemen en verse streekproducten, zoals groente en fruit. Het Matisse Museum laat veel werken zien van de beroemde kunstenaar Henri Matisse. Samen met tijdgenoten hangen zijn werken in dit prachtige museum. Wil je meer leren over Nice en de Romeinse tijd? Dan is het Archeologiemuseum net buiten de stad een aanrader. Hier kun je genieten van drie verschillende opgravingen van badcomplexen en een amfitheater. Natuurlijk is de Promenade des Anglais langs het strand ook een aanrader om te bewandelen en te bezichtigen.

Winkelen en uitgaan in Nice

De Bloemenmarkt is een plek om te winkelen en biedt je een uitstekend startpunt van winkelstraatjes waar je tijdens je stedentrip Nice kunt rondlopen. Gezellige kunstwinkels, modezaken en cadeauwinkels wisselen elkaar hier moeiteloos af. In het moderne deel van de stad vind je de hoofdstraat Avenue Jean Médicin waar vooral veel moderne modewinkels gevestigd zijn. Uitgaan in Nice is altijd gemoedelijk en gezellig. Echt grote nachtclubs zijn er niet, maar wel veel gezellige bars en cafés. In de haven bijvoorbeeld of in het kloppende hart van de stad. Er zijn wel een paar lounges waar regelmatig een dj komt draaien.

Eten en drinken in Nice

Een stedentrip naar Nice is niet compleet zonder dat je van de lokale specialiteiten hebt genoten. Je kunt zelfs speciale foodtours maken door de stad, langs de lekkerste eethuisjes, of zelfs kookworkshops volgen. De lokale keuken bestaat uit specialiteiten met vers gevangen vis, heerlijk gebak en natuurlijk een salade Niçoise. Geniet ook van een lokale wijn en het goede leven. Uiteraard zijn er ook veel internationale restaurants in Nice te vinden.