Münster

Door admin Uit

Stedentrip Münster

Münster staat bekend als universiteitsstad; een van de grootste universiteiten vind je namelijk hier. Ook worden er jaarlijks veel congressen gehouden. De internationaal ingestelde stad is daarnaast bekend van de Vrede van Münster, een vredesverdrag dat de Dertigjarige oorlog in Europa beëindigde in 1648.

Bekijk alle citytrips in Münster >>

Veel van die oude tijd is bewaard gebleven, maar Münster is ook altijd in beweging gebleven. Fietsend bijvoorbeeld, want het is een echte fietsstad. Dit en meer ervaar je het beste tijdens een stedentrip Münster.

Bezienswaardigheden in Münster

In en om de stad is veel te zien. Gelukkig ga je tijdens een stedentrip Münster meerdere dagen bezoeken, zodat je tijd hebt voor de verschillende bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het pittoreske Haus Rüschhaus, midden tussen het groen en bewonder de vele beelden in de stad die na een kunstproject in 2007 gewoon zijn blijven staan.

Ga naar het Picassoplatz, een mooi plein ter ere van de kunstenaar. En breng een bezoek aan de grote dierentuin Allwetterzoo waar je verschillende roofvogels, grote katten, olifanten en een prachtige natuurlijke savanne kunt bekijken. Wil je nog meer natuur zien? Dan ben je bij de Botanische tuinen altijd welkom.

Ontdek al het moois wat deze plaats te bieden heeft…

Winkelen & uitgaan

Iedere week is er bij de Paulus Dom een gezellige weekmarkt, maar ook in de winkelstraten kan je heerlijk shoppen. Wat dacht je van de Prinzipalmarkt, waar al sinds de 15e eeuw zaken wordt gedaan. De oudste handelstraat is de Salzstraße en een van de gezelligste plekken is het Kiepenkerlviertel. Door de hele stad kun je met ieder budget terecht voor souvenirs, hippe mode en lokale producten. Tijdens een stedentrip naar Münster geniet je ’s avonds van cultuur en muziek. Er worden ’s zomers vaak festivals georganiseerd, maar je kunt natuurlijk ook een mooi theater bezoeken. Of ga eerst eten en daarna dansen bij Heaven Restaurant en Club in de haven.

Meer citytrips in Münster >>

Eten & drinken

Duitsers weten wat lekker bier is en tijdens je stedentrip naar Münster valt er ook veel te ontdekken als het om huisgebrouwen bier gaat. Pinkus Müller bijvoorbeeld biedt naast gerechten uit de traditionele Westfaalse keuken ook een lekker eigen gebrouwen bier. In de zomer is Coconutbeach aan te raden. Dit stadsstrand biedt ’s avonds een gezellige barbecue met cocktails.

Meer citytrips in Münster >>

Door de hele stad heen (van de haven tot aan het oude stadshart) vind je allerlei gezellige terrassen en restaurants met internationale, nationale en lokale gerechten, waar je echt intens van zal genieten. Een aanrader is ook de weekmarkt, waar je heerlijk verse groente en fruit kunt kopen.

Boek voordelig jouw last minute naar Duitsland