Maastricht

Door admin Uit

Stedentrip Maastricht

Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg. Het is de meest zuidelijk gelegen grote Nederlandse stad. Deze is gebouwd op twee oevers van de rivier de Maas en ligt aan de voet van de Sint Pietersberg. Maastricht is een van de oudste steden van Nederland.

Bekijk alle citytrips Maastricht >>

De stad werd in de Romeinse tijd een vestingstad en in de middeleeuwen was het een centrum van religie en een pelgrimsoord: er werden diverse kloosters gevestigd en kerken gebouwd. Wie een stedentrip Maastricht maakt, merkt dat de stad een buitenlandse sfeer ademt; het is alsof men er minder gejaagd leeft dan elders.  

Aanbiedingen:

Bezienswaardigheden in Maastricht

Een stedentrip Maastricht betekent een schat aan bezienswaardigheden. De Sint Servaasbrug over de Maas, de Sint Servaasbasiliek en de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek respectievelijk aan het Vrijthof en het Onze-Lieve-Vrouweplein, de Markt met het imposante stadhuis, maar ook het Stadspark met het Bastion tekenen de historie van de stad. Het zijn slechts enkele voorbeelden.

Maastricht kent diverse musea, zoals het Bonnefantenmuseum dat gevestigd is in een hoogstandje van architect Aldo Rossi. Maar ook het Centre Céramique, het Museum aan het Vrijthof en de schatkamers van de beide basilieken met religieuze kunst verdienen aandacht. Het is maar een kleine selectie. Beslist de moeite waard is de Sint Pietersberg met de onderaardse kalksteengrotten, waarvan er slechts enkele toegankelijk zijn voor publiek.

Winkelen en uitgaan in Maastricht

Maastricht heeft een chique uitstraling en in de pittoreske straatjes vind je vaak net iets andere winkels dan de welbekende ketens in de rest van Nederland. Op het gebied van mode biedt het fraaie en mooi ingerichte zaken waar alles op een luxe manier is uitgestald.

Ook op het gebied van accessoires en design kom je tijdens een stedentrip in Maastricht goed aan je trekken. Opvallend is, dat de bevolking al wandelend inkopen doet, zonder de haast die elders vaak zo kenmerkend is.

Eten en drinken in Maastricht

Wanneer je een stedentrip Maastricht doet, kun je culinair goed terecht in restaurants van velerlei aard en in diverse prijsklassen. Elke denkbare keuken is wel vertegenwoordigd. Wie alleen wat wil drinken, kan neerstrijken op een van de vele terrassen op het Vrijthof.

Bekijk alle citytrips Maastricht >>

Of kijk eens op het Onze-Lieve-Vrouweplein tegenover de gelijknamige Romaanse basiliek, met zicht op de tientallen brandende kaarsjes net voorbij het voorportaal in de kerk. Ook in de ontelbare kleine cafeetjes en barretjes geniet je van een heerlijk drankje of aperitief voor een copieuze maaltijd, of gewoon een lekker hapje.

De mooiste citytrips boek je op Vakantietik