Kopenhagen

Door admin 0

Stedentrip Kopenhagen

Wonderful, Wonderful Copenhagen, zong Danny Kaye in zijn rol als sprookjesschrijver Hans Christian Andersen in de gelijknamige musical. Wie tijdens een stedentrip Kopenhagen bezoekt, weet direct dat dit niet gelogen is. De stad is modern, maar heeft heel veel oude gebouwen.

Bekijk alle citytrips Kopenhagen >>

De Deense koninklijke familie heeft er verschillende paleizen en de gehele stad bevat daarom prachtige standbeelden, fonteinen en strak aangelegde parken waar je op en top kunt genieten. Kopenhagen bruist en ademt tegelijkertijd historie uit. De mensen zijn heel vriendelijk en gastvrij. Je zal je snel thuis voelen in Wonderful Kopenhagen

Bezienswaardigheden in Kopenhagen

Kopenhagen is net het decor van een sprookjesboek. Van de prachtig gekleurde huizen in Nyhavn tot aan het pittoreske King’s Garden, compleet met paleisje en een standbeeld van Hans Christian Andersen. Zijn Kleine Zeemeermin vind je aan het water van de Churchill Parken, waar je ook diverse kerkjes en kastelen tegenkomt.

Een aanrader tijdens je stedentrip naar Kopenhagen is de rondvaart die begint in Nyhavn. Deze tour brengt je langs alle bijzondere punten van de stad, zoals het operagebouw en de kanonnen van Christianshavn. Ook kun je de Kleine Zeemeermin dan vanaf het water bewonderen.

Winkelen en uitgaan in Kopenhagen

Lekker winkelen tijdens je stedentrip Kopenhagen doe je in de Strøget – de winkelstraat van de stad. Hier vind je trendy winkeltjes, maar ook souvenirs van de stad. Kopenhagen is een echte modestad en daarom vind je van bekende Deense designers verschillende winkels of shop-in-shops in warenhuizen aan de Strøget. De grachtjes van Christianshavn bieden ook vele gezellige winkeltjes met leuke lokale producten.

In luxe en stijl overnachten

En een dagje shoppen in Torvehallerne is ook een aanrader. Dit overdekte winkelcentrum is alleen op maandag gesloten. Aan de Hans Christian Andersenboulevard vind je – naast nog een standbeeld van de schrijver – het stadspark Tivoli. Voor dit park betaal je entree. Je kunt er heerlijk relaxen, genieten van diverse attracties en zelfs concerten in het Tivoli Concert Hall bijwonen. In de wijk Nørrebro vind je allerlei gezellige cafeetjes.

Eten en drinken in Kopenhagen

Tijdens je stedentrip in Kopenhagen neem je natuurlijk ook wat lekkers te eten en te drinken. In Nyhavn liggen veel gezellige (vis)restaurants en hippe cocktailbars. Vraag eens naar de specialiteit van de stad: The Copenhagen. Wil je het echte oude Denemarken ervaren, dan bezoek je een bodega.

Dit is een echte Deense kroeg waar je kunt genieten van goed eten en een lekker drankje. En vergeet natuurlijk niet om een Deens gebakje te nuttigen bij de banketbakker.