Kaapverdië
Vakantie Kaapverdië
Veel mensen boeken in het voor- of najaar een strandvakantie naar een van de Kaapverdische eilanden. Dankzij het gunstige klimaat is het in Kaapverdië zelfs in de winter goed toeven, met veel zonuren. De tien eilanden zijn allemaal even mooi en lenen zich perfect voor verschillende activiteiten. Denk hierbij aan wandelen, fietsen en natuurlijk diverse watersporten.
Bekijk alle aanbiedingen vakantie naar Kaapverdië >>
Van deze eilanden is er slechts eentje niet bewoond. Een vakantie naar Kaapverdië boek je dan ook vooral voor de rust, stranden en mooie omgeving.
Kaapverdië en cultuur
Op het eiland Assomada vind je Musea de Tabanka. Hier krijg je meer inzicht in de cultuur en gebruiken van de Kaapverdianen. Zo is muziek erg belangrijk voor ze. Dat zie je ook terug tijdens Mardi Gras, een carnavalsfeest dat in februari op São Vicente gevierd wordt.
Voordelige aanbiedingen naar Kaapverdië
Ook op Praia vind je diverse musea over de cultuur. Actievelingen kunnen terecht in een van de natuurgebieden. Op Santiago, het grootste eiland dat je tijdens je vakantie naar Kaapverdië tegenkomt, vind je het meeste groen. Ook Brava en Fogo zijn prachtig om te bezoeken. Met een bootje kun je gemakkelijk van eiland naar eiland varen.
Winkelen en uitgaan op Kaapverdië
Verwacht geen immense winkelcentra of veel bekende ketens tijdens je vakantie naar Kaapverdië. Wat je op de eilanden wel vindt, zijn veel kleine boetiekjes met sieraden, kunstwerken en kleding. Ook kleine supermarkten en toeristische winkels kom je veelvuldig tegen.
Luxe hotels en resorts (all inclusive) in Kaapverdië
Het uitgaansleven op de Kaapverdische eilanden is beperkt, maar daarom zeker niet minder gezellig. Je zit vaak tussen de lokale bevolking in kroegjes en bars, waar het tot in de late uurtjes gezellig kan worden. Het uitzicht vanaf de cafés op het water levert mooie beelden op.
Eten en drinken op Kaapverdië
Naast een enkel restaurant met gerechten uit de internationale keuken moet je het tijdens je strandvakantie naar Kaapverdië vooral doen met lokale gerechten. En dat is geen straf, want de mix van Portugese en Afrikaanse keuken is niet te versmaden. Cachupa, een mix van bonen en maïs, is het landelijke gerecht en wordt vaak geserveerd met vlees of vis.
Er wordt veel tonijn gevangen in de buurt van de eilanden en het is dan ook aan te raden deze te proeven. De malse vis wordt opgediend met aardappelen. De nagerechten zijn vooral zoet, evenals de drankjes die na het eten op tafel verschijnen. Grogue is een sterke alcoholische drank die vaak aangelengd wordt met citroen of honing.
Kitesurfen en windsurfen op Kaapverdië
Zowel Sal als Boa Vista zijn uitstekende eilanden om te kitesurfen of te windsurfen. Je vindt er verschillende spots voor zowel beginnende als gevorderde surfers. De passaatwind in combinatie met een gemiddelde temperatuur die het hele jaar niet onder de 23 graden komt maakt de Kaapverdische Eilanden tot een ideale surfbestemming.
Een goede spot met hoge golven voor de gevorderde surfer is Ponta Preta op Sal. De meeste bekende spot met de meeste kite scholen is Kite beach. Deze spot is geschikt voor zowel de beginnende als de meer ervaren kite surfers. Een goede spot op Boa Vista is Santa Antonia. Een relatief kleine baai welke door een stabiele wind ook erg geschikt is voor de beginnende kitesurfer.
Taal
De officiële taal in Kaapverdië is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.
Geldzaken
Kaapverdië heeft als betaalmiddel de Escudo maar je kunt echter vrijwel overal met de Euro betalen. In de toeristische gebieden worden VISA creditcards enkel bij de grotere hotels geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is beperkt.
Visum en paspoort
De in Kaapverdië geldende visumplicht is afgeschaft en vervangen door een belasting voor personen vanaf 3 jaar.
Let op: bij de reisdocumenten zit meestal een vragenformulier die ingevuld dient te worden
Vaccinatie
Voor Kaapverdië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.
Elektriciteit
De netspanning in Kaapverdië is 220 volt.
Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 3 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 2 uur vroeger.
Alarmnummer
Kaapverdië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 132, voor ambulance 130 en voor brandweer 131.
Fooien
De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.
Kraanwater
In Kaapverdië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.