Istanbul

Door admin 0

Stedentrip Istanbul

Istanbul is de grootste stad van Turkije en kent een lange geschiedenis die teruggaat tot voor de jaartelling. Het waren de Grieken die de stad stichtten en er de eerste bouwwerken neer hebben gezet. Tegenwoordig is daar weinig tot niets van over. Het zijn de typische Turkse paleizen, moskeeën en badhuizen die je kunt bekijken.

Bekijk alle aanbiedingen naar Istanbul >>

Met ruim veertien miljoen inwoners en een gigantische oppervlakte is er zoveel te zien dat je al gauw tijd tekort komt. Veel mensen boeken een stedentrip Istanbul vanwege het gunstige klimaat en de mix tussen cultuur, recreatie en ontspanning.

Bezienswaardigheden in Istanbul

Liefhebbers van oude gebouwen kunnen alle kanten op. De Blauwe Moskee is ongetwijfeld het bekendste gebouw van Istanbul. Dit gebouw is van binnen bekleed met blauwe tegels en zo’n vierhonderd jaar oud. Een andere moskee die je niet mag missen is de Haghia Sophia.

Verder zijn het Topkapıpaleis, de Grote Bazaar en de Gouden Poort erg mooi. Wie de oude stad van een andere kant wil zien kan de Galatatoren beklimmen of een boottocht over de Bosporus maken. Als je tijdens de stedentrip Istanbul niet veel tijd hebt, is het leuk om Miniaturk te bezoeken. Zoals de naam doet vermoeden kun je hier een kleine versie van de stad bekijken.

Winkelen en uitgaan in Istanbul

Voor de winkelliefhebber is Istanbul met de vele markten, winkelcentra en winkelstraten een walhalla. De Grote Bazaar is een van de grootste overdekte markten van de wereld met zo’n 1200 winkels. Van sieraden tot aardewerk en van voedselproducten tot tapijten, je vindt het er allemaal. Het nachtleven van de stad is over de hele wereld bekend.

In luxe overnachten in Istanbul

De diversiteit is enorm en iets waar je tijdens de stedentrip Istanbul zeker even van geproefd moet hebben. Gezellig praten in de kroeg, dansen op het dak van een gebouw of de meest luxueuze nachtclubs bezoeken, het kan allemaal.

Eten en drinken in Istanbul

De Turkse keuken bestaat uit vele lekkernijen. Tijdens de stedentrip Istanbul kun je er naar hartenlust van proeven. Een kopje Turkse thee wordt vaak geserveerd met zoete gebakjes. Ook de vleesgerechten zijn wereldwijd beroemd. Bij hitte kan een glaasje ayran helpen tegen de dorst. Dit is een drank gemaakt van yoghurt en water.

Het avondeten bestaat uit gerechten met vaak vlees, vis en fruit en groente erin verwerkt. Ook hier is er zoveel keuze dat het moeilijk is om iets te kiezen. Er zijn voldoende restaurants waar je terecht kunt.