Gran Canaria

Door admin 0

Gran Canaria Vakantie

Gran Canaria is een van de populairste bestemmingen van de eilandengroep Canarische Eilanden. Gelegen in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko, heeft Gran Canaria een gunstig klimaat. Dat is dan ook een van de grootste redenen waarom zonliefhebbers een vakantie naar Gran Canaria boeken. Wil je meer dan zon en zee? Gran Canaria is een eiland dat verrassend veel te bieden heeft met een mix aan ontspanning en actieve attracties.

Bekijk alle vakanties naar Gran Canaria >>

De betoverende witte stranden met turquoise wateren zijn een genot voor de ontspanners onder ons, maar net zo in trek voor de sportieveling vanwege de perfecte condities om te surfen, duiken en zeilen. Bovendien is er geschiedenis en cultuur te vinden, en op de natuur en vulkanische elementen waar Gran Canaria bekend om staat, raak je nooit uitgekeken.

Bestemmingen en hotspots op Gran Canaria

De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas en daar halen liefhebbers van cultuur en historische gebouwen hun hart op. Je vindt er onder meer kathedralen, bronzen beelden en het huis van Columbus waar nu een museum gevestigd is.

Kleinere, charmante dorpen die je tijdens je vakantie naar Gran Canaria niet mag overslaan, zijn Teror, Gáldar en Santa Lucía. Zoek je liever de actieve kant van Gran Canaria op? Wandel naar de top van de berg Roque Nublo (1803 meter) en je loopt langs sporen van de Guanchen, de oorspronkelijke inwoners van Gran Canaria.

Aanbiedingen Gran Canaria

Met de wandelroutes op deze berg heb je de mooiste panorama-uitzichten. Je kijkt bijvoorbeeld uit over de vele ruige, rotsachtige gebieden van de vulkanische oorsprong. Dat geldt ook voor de krater van Pico de Bandama die je kunt afdalen. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Zonvakantie Gran Canaria

Net als de andere Canarische Eilanden heeft ook Gran Canaria prachtige witte stranden waar je bijna aan gaat vastkleven. Een zonvakantie naar Gran Canaria biedt ellenlange stranden en romantische baaien, zoals Anfi del Mar, Güigüi en een van de populairste badplaatsen: Playa del Inglés.

Gran Canaria’s paradijselijke plekjes zijn stuk voor stuk verschillend. Zo kent Maspalomas woestijnachtige heuvels met een aangelegen strand. En wordt Mogán ook wel ‘Klein Venetië’ genoemd door de opmerkelijke kanalen en het knusse witte havendorpje Puerto de Mogán.

Luxe hotels op Gran Canaria

Hier proef je ook de lekkerste lokale gerechten, waar veel vers vis bij komt kijken. Maar Gran Canaria kent ook sportieve mogelijkheden rondom het strand en in de zon. Zo heeft Gran Canaria een van de beste zeil- en surfcondities voor elk niveau. Vermaak je dus tijdens een vakantie op Gran Canaria met een afwisseling van ontspanning en activiteiten.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.