Fuerteventura

Door admin 0

Fuerteventura vakantie

Veel mensen kiezen in het voor- of najaar voor een zonvakantie naar Fuerteventura. Na Tenerife is het het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Er heerst net als op de andere vulkanische eilanden een gunstig en droog klimaat. Naast zon en zee is er echter nog genoeg te zien en beleven. Denk hierbij aan historische en culturele uitstapjes naar oude dorpjes en musea.

Bekijk alle aanbiedingen Fuerteventura >>

De actieve eilandbezoekers kunnen genieten van het wandelen in een van de natuurparken of fietsen. Vanwege de harde wind op het eiland is ook de watersport er ongekend populair. Het diverse landschap voert je van woestijnvlaktes naar vulkanisch gesteente en honderden plantensoorten.

Fuerteventura en cultuur

Je kunt je strandvakantie naar Fuerteventura doorbrengen op de prachtige stranden van Corralejo, of een beetje cultuur opsnuiven in een van de oude dorpjes. Het oude vissersdorpje El Cotillo is er zo eentje. In Betancuria vind je typische, oude gebouwen zoals paleizen en kerken.

Wie van een uitdaging houdt, kan de Pico de la Zarza beklimmen. Bovenop heb je het mooist denkbare uitzicht over het eiland. Deze berg ligt in een van de drie natuurparken. Bijna net zo bijzonder is Ajuy. De uitgesleten rotsen en grotten die je er ziet zijn ontstaan door eeuwenlange slijtage. Museumliefhebbers kunnen in Betancuria terecht om meer te leren over de archeologische en religieuze achtergrond van de plaats en omgeving.

Winkelen en uitgaan op Fuerteventura

Een middagje shoppen tijdens je vakantie naar Fuerteventura is goed te doen als je weet waar je moet wezen. In Puerto del Rosario staat het grootste winkelcentrum van de Canarische Eilanden met alle bekende ketens.

Voordelige vakanties naar Fuereventura

Voor een wat persoonlijkere sfeer kun je beter naar een van de markten gaan. Het is bijna elke dag wel ergens raak, met een aanbod dat varieert van ambachtelijke producten tot verse lekkernijen. Als de avond valt kun je lekker uitrusten bij een van de vele cafés. Wie nog energie over heeft, kan terecht in een van de nachtclubs.

Eten en drinken op Fuerteventura

Van lokale gerechten tot de internationale keuken, op Fuerteventura vind je het allemaal. De plaatselijke menukaart bevat vooral gerechten met geitenkaas, chorizo en tortilla’s. Het is aan te raden om daar een lekker glas wijn bij te drinken, afkomstig van een van de Canarische Eilanden.

Luxe accomodaties op Fuerteventura

Natuurlijk kun je ook terecht bij de Italiaan, een steakhouse of Britse en Hollandse bistro’s. Het aanbod in de eetgelegenheden is zo divers dat het je tijdens je vakantie naar Fuerteventura in elk geval nergens aan zal ontbreken.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.