Egypte

Door admin 0

Begin hier met je indrukwekkende vakantie naar Egypte. Egypte is een modern land waarin toch de oude schatten bewaard zijn gebleven. Piramides en tempels zijn overal te zien en u zult onder de indruk zijn van de wonderen van dit land.

Gelegen tussen Azië en Afrika

Egypte ligt in Noordoost-Afrika op de grens van Azië en Afrika. Egypte is maar liefst 25 keer groter dan Nederland. De Middellandse Zee ligt ten noorden van Egypte en de Rode Zee ligt ten oosten van Egypte.

Bekijk hier alle vakanties naar Egypte >>

Het Suezkanaal is precies de plek die Egypte van de twee werelddelen Azië en Afrika scheidt. Egypte is heel groot, maar bestaat voor het grootste gedeelte uit woestijn. Het land wordt verdeeld in 4 gebieden, het Sinai-gebied, het Nijlgebied, de Westelijke- en de Oostelijke woestijn.

De hoofdstad van Egypte is het prachtige Cairo. Dit is de grootste Arabische stad en ook zelfs de grootste stad in Afrika. Er wonen bijna 8 miljoen mensen in deze betoverende stad. Cairo is te vinden in het noorden van Egypte, aan de rivier de Nijl.

U vindt er talloze bezienswaardigheden en het is een stad waar u zich geen moment kunt vervelen. Zeker een bezoek waard dus!

Zandstranden en rotsstranden in Egypte

Egypte beschikt over prachtige stranden en de meest beroemde badplaatsen zijn Hurghada, Sharm el Sheik, en El Gouna.

Egypte is echt een duikersparadijs met warm zeewater en een prachtige onderwaterwereld.

De Rode Zee is helder als glas en duikers kunnen hier hun ogen uitkijken. Ook om te snorkelen is het hier geweldig. U kunt zandstranden vinden maar de stranden zijn op veel plaatsten ook bezaaid met rotsen.

Hete zomers, milde winters

Egypte heeft een woestijnklimaat, de kenmerken hiervan zijn dat de zomers heel heet zijn, de winters mild en dat er weinig regen valt. In de woestijn verschilt de temperatuur maar liefst 20 graden per etmaal. In het noorden van Egypte valt in de winter wat regen, verder eigenlijk niet of nauwelijks.

Bekijk hier alle all inclusive vakanties naar Egypte >>

Van april tot oktober is het ontzettend heet in Egypte. Het is dan ook beter om hier niet naar toe te gaan als u niet van hitte houdt. De temperatuur kan deze maanden boven de 40 graden (in de schaduw!) uitkomen. Veel mensen bezoeken Egypte in de winter, omdat de temperatuur dan goed te doen is.

Bezoek de beroemde piramiden

De beroemdste piramiden van de wereld zijn te vinden in Egypte. Cheops in Gizeh is de meest bezochte piramide, deze ligt bij de hoofdstad Cairo. De piramide is wel 146 meter hoog en is als enige overgebleven van de zeven wereldwonderen. Een van de meest beroemde archeologische plaatsen in Egypte is gelegen bij Luxor; het Dal der Koningen.

Hier zijn meer dan 60 Koninklijke graven te bewonderen. Verder zijn de Rode Zee en de Nijl als bezienswaardigheden niet te missen en kunt u uw ogen uitkijken bij de vele verschillende gebouwen en tempels.

Egypte heeft ook een bruisend nachtleven

Terrassen, bazaars en eindeloze boulevards zijn allemaal onderdelen van het bruisende nachtleven van Egypte. De Egyptenaren zijn erg vriendelijk. U kunt zomaar ergens uitgenodigd worden om een kop thee te komen drinken!


Extra land informatie

Taal

De officiële taal in Egypte is het Egyptisch-Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Egypte heeft als betaalmiddel de Egyptische Pond. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Egypte heb je een visum nodig welke je aanschaft bij aankomst op de luchthaven. Dit toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en kost 25 USD per persoon welke je contant dient te betalen. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst in Egypte.

Vaccinatie

Voor Egypte is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.