Düsseldorf

Door admin Uit

Stedentrip Düsseldorf

Düsseldorf is de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen in Duitsland en gelegen aan de oever van de Rijn. De voormalige havenstad bestaat sinds de 12e eeuw en heeft sindsdien heel wat transformaties ondergaan. Veel historische bouwwerken gingen verloren bij bombardementen in de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk alle citytrips in Düsseldorf >>

Het stadsbeeld van tegenwoordig bestaat dus vooral uit een bijzondere mix van oude en nieuwe gebouwen. Veel mensen boeken een stedentrip Düsseldorf vanwege de bezienswaardigheden, musea en het ruime aanbod in toeristische faciliteiten zoals restaurants en een bruisend nachtleven.

Bezienswaardigheden in Düsseldorf

Cultuurliefhebbers kunnen een tocht maken langs oude gebouwen. Deze vind je voornamelijk in de Altstadt, het oude centrum. Enkele bekende kerken zijn de St. Lambertus, St. Andreas en St. Maximilian. Nog ouder zijn de kastelen, of resten die daarvan over zijn. De ruïne van de Kaiserpfalz is een veel bezocht kasteel, net als de Wahrzeichen.

Dat is een toren van een voormalig kasteel die in de 19e eeuw opnieuw opgebouwd werd. In tientallen musea, zoals het Goethe-Museum, de Kunsthalle en Museum Kunstpalast kun je verschillende collecties bekijken. Wie wil zien hoe het er tijdens de stedentrip Düsseldorf van boven uitziet kan naar boven in de Rheinturm.

Winkelen en uitgaan in Düsseldorf

De populairste winkelstraten zijn de Schadowstraße en de Königsallee. Hier vind je de betaalbare en duurdere modezaken en juweliers. De Duitsers zijn gek op winkelen en dat zie je terug in het aantal winkelcentra. In Galeria Kaufhof en Kö Galerie kun je uren rondlopen tussen de knusse boetiekjes, grote winkels en eettentjes.

Na de maaltijd kun je genieten van het uitgebreide nachtleven. Bezoek eens een opera- of theatervoorstelling of duik meteen de kroeg in. De nachtclubs en populaire cafés zijn vooral in de Altstadt gevestigd. Een biertje met vrienden, vreemde mensen of tot diep in de nacht dansen, tijdens de stedentrip Düsseldorf kan het allemaal.

Eten en drinken in Düsseldorf

In het oude havengebied vind je naast cafés ook veel gezellige restaurants. Natuurlijk komen de meeste mensen er om een traditionele Duitse maaltijd te eten. Deze bestaan uit vlees, aardappelen en groente. Tijdens de stedentrip moet je minstens een keer een echte schnitzel of bratwurst geproefd hebben.

Bekijk alle citytrips in Düsseldorf >>

Ook de Duitse taarten zijn aan te raden. Bij de maaltijd drinkt men bier of wijn. Andere wereldkeukens zijn er ook genoeg te vinden. Denk aan Aziatische, Turkse en Italiaanse restaurants. Aanraders zijn Pizzeria Trattoria Romantica, Bosporus en Schweine James.

Tik je last minute deal naar het mooie Düsseldorf op Vakantietik