Duitsland

Door admin Uit

Autovakantie Duitsland

Duitsland is bij uitstek geschikt om met de auto te verkennen. De meeste bestemmingen zijn op slechts een aantal uren verwijderd en er is volop keuze als het gaat om het maken van een korte stedentrip, een heerlijke weekendje weg naar een grote stad of er een week lang tussen uit knijpen en genieten van de natuur.

Of je nu reist met een gezelschap dat dol is op historische gebouwen, sportieve activiteiten of dat er kinderen zijn die dol zijn op pretparken en dierentuinen, Duitsland biedt vermaak voor jong en oud.

Bekijk alle auto vakanties in Duitsland >>

Duitsland en cultuur

De Duitse cultuur komt in veel opzichten overeen met de Nederlandse. Alleen het zuiden verschilt nogal en houdt vast aan eeuwenoude tradities, het dragen van de klederdracht tijdens hoogtijdagen en het eten van verse, lokale specialiteiten. Het noorden daarentegen lijkt vooral veel op Nederland, alhoewel er nog zichtbare overblijfselen zijn van het verleden waarin het land verdeeld was in Oost en West-Duitsland.

Wie tijdens een vakantie Duitsland wil genieten van kunst en cultuur komt zeker aan zijn trekken in een van de vele die het land rijk is. Naast cultuur wordt ook veel aandacht besteed aan kunst en architectuur.

Bezienswaardigheden in Duitsland

Duitsland kent tal van bezienswaardigheden die variëren van historische gebouwen, waaronder de Dom van Keulen, het Rijksdaggebouw en slot Neuschwanstein tot natuurlijke hoogtepunten zoals de Zugspitze, het Beierse Woud en de Loreley in de Rijnoever.

Een andere bezienswaardigheid is het bloemeneiland Mainau, waar het vooral in de lente en zomer goed toeven is. Liefhebbers van voetbal moeten de Allianz (het voetbalstadion van München) gezien hebben. Overigens valt er in München nog veel meer te zien en te doen. Het centrum wordt gekenmerkt door de Marienplatz waar ook de Frauenkirche te vinden is.

Wie tijdens de autovakantie Duitsland liever naar het noorden trekt, zal tal van bezienswaardigheden in Berlijn vinden.

Vakanties in Duitsland >>

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

Vakanties in Duitsland >>

Boek de beste vakantie tiks op Vakantietik