Brugge

Door admin 0

Stedentrip Brugge

Brugge draagt de bijnaam ‘Venetië van het Noorden’. Dat is niet zo vreemd, want zodra je het oude stadshart binnenwandelt vallen de vele bruggetjes, grachten en kanalen direct op. Een prachtig gezicht, vooral wanneer er ’s zomers heel veel bootjes door de grachten varen. Ontdek tijdens een stedentrip naar Brugge de middeleeuwse straatjes met haar nauwe steegjes.

Bekijk alle citytrips naar Brugge >>

Geniet van de oude haven met haar statige pakhuizen en natuurlijk van de culinaire hoogstandjes. Verblijf in een van de pittoreske en gezellige accommodaties in de stad. Bovendien is in Brugge parkeren gemakkelijk en niet duur. Zo kan je optimaal genieten van deze historische stad.

Bezienswaardigheden in Brugge

Een stedentrip Brugge begint bij het verkennen van het oude stadshart en de grachten. Vervolgens wandel je naar het Belfort waar je 366 treden kunt beklimmen naar boven en op 83 meter hoogte over de stad uit kunt kijken. Na dit hoogtepunt kun je met een Museumpas 14 verschillende musea bezoeken in drie opeenvolgende dagen (ideaal voor een stedentrip) voor de prijs van € 20 per volwassene.

Voordelige citytrips naar Brugge

Onder de naam Musea Brugge kun je genieten van kunst in al haar facetten op maar liefst 14 verschillende punten in de stad. Of bekijk Brugge vanaf het water met een bijzondere rondvaart. Wil je nog een gezellig dagje met de kinderen naar een pret/dierenpark? Neem dan een kijkje bij Boudewijn Seapark, buiten het hart van Brugge.

Winkelen en uitgaan in Brugge

In Brugge kun je ook lekker winkelen. Neem daarom rustig een extra koffer of weekendtas mee tijdens je stedentrip naar Brugge. Er zijn heel veel leuke boetiekjes waar je gewoon even binnen wilt lopen. Uiteraard biedt Brugge ook souvenirshops en chocolade!

Luxere hotels en arrangementen Brugge

Uitgaan in Brugge is bovendien altijd gezellig. Een echt Belgisch pintje gaat er natuurlijk altijd in na een dag winkelen of de stad bewonderen. Strijk neer op een van de vele terrassen aan het water of geniet van goede muziek in een bruin café of bistro.

Eten en drinken in Brugge

Ook het Bourgondische leven van Vlaanderen kom je tegen tijdens je stedentrip in Brugge. Er zijn heel veel internationale en nationale restaurantjes en bistro’s dat het soms lastig is om te kiezen waar je gaat eten. En proef uiteraard van de lokale specialiteiten, zoals een Brugse Zot of een Brugsch Swaentje – verkrijgbaar in de vele gezellige bars en restaurants in de stad.

Ook voor zoetigheid ben je in Brugge aan het juiste adres. Zo zijn er verschillende wafelkraampjes te vinden in de stad en natuurlijk chocolaterieën.