Boedapest

Door admin 0

Stedentrip Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en kent een rijke geschiedenis. De Donau splitst de stad in tweeën, wat mooie plaatjes oplevert. Veel mensen boeken een stedentrip Boedapest vanwege de rijke cultuur en vele bezienswaardigheden die je er hebt. Denk hierbij aan religieuze gebouwen, de burcht en musea. Een andere attractie die erg populair is, is een bezoek aan een traditioneel Hongaars badhuis. Je kunt er ook leuk winkelen en in de avond zijn er ontelbaar veel gezellige restaurants waar je uit kunt kiezen. Boedapest heeft voor ieder wat wils.

Stedentrips

Bezienswaardigheden in Boedapest

De burcht van Boeda is het oude koningspaleis en ligt in het stadsdeel boven de Donau. Het gebouw zelf is al een plaatje, binnen bevinden zich een galerie, museum en een bibliotheek. Over de rivier lopen in totaal elf bruggen, waarvan de Kettingbrug de bekendste en oudste is. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht op beide stadsdelen Boeda en Pest. Andere gebouwen die je tijdens de stedentrip Boedapest gezien moet hebben zijn het Parlementsgebouw, de Matthiaskerk en de Citadel van Boeda. Middenin de rivier is een park aangelegd op een eilandje waar je kunt wandelen of picknicken. Erg gezellig en even weg van de drukte.

Winkelen en uitgaan in Boedapest

Winkelen in Boedapest is over het algemeen erg goedkoop. Er zijn markthallen met kraampjes waar allerlei spullen zoals kleding, voedsel en sieraden worden verkocht. In de binnenstad zijn ook kunstgalerieën, winkelcentra en natuurlijk winkelstraten met bekende ketens gevestigd. Er is dus voor ieder wat wils. Het uitgaan tijdens de stedentrip Boedapest kent ongekende mogelijkheden. Van kroegen tot theaters en van nachtclubs tot badhuizen, je kunt overal naartoe. Er wordt veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de bars, die vaak een uniek industrieel ontwerp hebben.

Eten en drinken in Boedapest

De Hongaarse keuken is een mengelmoesje van die van omliggende landen en daar kun je tijdens de stedentrip Boedapest alles van proeven. De gerechten zijn vaak sterk gekruid. Aanraders zijn de soepen zoals goulash en húsleves, of probeer eens een stoofpotje. De toetjes zijn erg machtig en zoet, zoals de Dobostorta. Bij het eten wordt wijn geserveerd en na afloop komt de pálinka op tafel. Dat is een sterke drank. Natuurlijk zijn andere bekende keukens ook alom vertegenwoordigd in het centrum. Zo vind je Griekse, Turkse en Italiaanse eethuisjes en talloze bistro’s. Vanwege het ruime aanbod kun je het beste eerst een stukje rondlopen voor je een restaurant uitkiest.