Antwerpen

Door admin 0

Stedentrip Antwerpen

Antwerpen is de grootste gemeente van België en ligt net over de grens bij het Nederlandse Roosendaal. De stad ligt aan de oever van de Schelde en is daardoor de ideale locatie voor internationale scheepvaart. Door de inwoners van de stad, die men in de volksmond ook wel Sinjoren noemt, wordt Antwerpen ‘t Stad of Koekenstad genoemd. Het leuke van Antwerpen is dat het een fijne stad is voor iedere leeftijd. Daarnaast kun je regelmatig goedkope last minutes of voordelige overnachtingen of aanbiedingen ernaartoe boeken om er even tussenuit te gaan.

Bezienswaardigheden in Antwerpen

Waar je ook in Antwerpen bent, er is overal wel wat te zien. Wanneer je met de trein naar Antwerpen komt, is het Centraal Station al een mooi historisch begin. De historische binnenstad, vlakbij de Schelde, bestaat uit de Grote Markt, Het Steen, de Bourla en nog veel meer culturele hoogtepunten. Op ongeveer tien minuten vanaf de Grote Markt vind je het MAS Museum, een modern museum met wisselende collecties. Met een paar roltrappen kun je gratis naar het dak, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de hele stad. Je spot er zonder twijfel de Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal dat maar liefst 123 meter hoog is.

Winkelen en uitgaan in Antwerpen

Antwerpen kent een levendig uitgaansleven: regelmatig gaan Nederlanders naar de stad voor een avondje stappen in combinatie met goedkoop overnachten. Rondom de Grote Markt vind je diverse bruine kroegen en biercafeetjes. Natuurlijk kun je er ook met de voetjes van de vloer, in de bekende clubs zoals Cafe d’Anvers en Noxx. Winkelen doe je het beste aan de lange Meir, dé winkelstraat van de stad. Hier vind je grotere winkelketens zoals H&M en Zara en zelfs enkele Nederlandse winkels zoals Kruidvat en Hema. In zijstraten van de Meir vind je boetiekjes, exclusieve modezaken en kleine winkels.

Eten en drinken in Antwerpen

Wanneer je gek bent op heerlijk eten en drinken dan ben je in Antwerpen aan het goede adres. In de stad zal het je ongetwijfeld direct opvallen hoeveel Frituurs, ofwel cafetaria’s, er zijn. De Antwerpse frieten (mét stoofvlees!) zijn dan ook zeker het proberen waard. In de oude binnenstad vind je verschillende restaurants waar je typisch Belgisch kunt eten: wat dacht je van een bordje waterzooi? Voor andere internationale restaurants kun je hier uiteraard ook terecht: er zijn meerdere Italiaanse, Aziatische, Mexicaanse, Engelse, Spaanse en Afrikaanse restaurants te vinden in ‘t Stad. Koop in een souvenirwinkel Antwerpse Handjes, typische Antwerpse koekjes, of Elixir d’Anvers, een Antwerps likeurtje.